+31 161 230 762
info@entendido.nl

Campagne 7 april 2021– Dit is een kind en geen tolk

Campagne 7 april 2021– Dit is een kind en geen tolk

Minister van Ark van Medische Zorg en Sport zette het zwart op wit, in antwoord op vragen van radiojournalisten van Human/VPRO: “Het is onwenselijk om minderjarigen in te zetten als tolk.”. In de praktijk gebeurt dat echter dagelijks, overal in Nederland, met ernstige psychische gevolgen voor het kind.
Daarom lanceren de Johannes Wier Stichting voor gezondheidszorg en mensenrechten, AJN Jeugdartsen Nederland en de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie op 7 april 2021, Wereldgezondheidsdag, een postercampagne die zorgprofessionals oproept een einde te maken aan deze praktijk. De beroepsvereniging voor tolken NGTV en ook ik als individuele tolk Spaans steunen de campagne. Want een tolk is vaak hard nodig, maar een kind moet je nooit laten tolken. Download hier de posters, hang ze op of deel ze op de sociale media.
De postercampagne is een onderdeel van de grotere campagne Tolken terug in de zorg alstublieft, die in 2019 van start is gegaan met een openbare oproep, gesteund door de Patiëntenfederatie Nederland, beroepsorganisaties als de KNMG, Pharos, CNV Zorg en Welzijn en door tientallen hoogleraren, psychiaters, en andere zorgverleners. Het standpunt is er, nu moet de financiering nog goed worden geregeld.
Laat het kind gewoon kind zijn en schakel een professionele tolk in.

error: Content is protected !!